Додому Ігри Огляд Rogue Legacy 2 – більше, краще і красивіше

Огляд Rogue Legacy 2 – більше, краще і красивіше

Rogue Legacy 2

Майже 10 років тому я мав можливість пограти у гарну та геніальну інді-гру, яка поєднувала натхнення Castlevania та механіку, натхненну легендарним Rogue. Мені сподобалася гра, і вона залишилася в моїй пам’яті набагато довше, ніж більшість круасанів на ринку. Тепер, після майже двох років раннього доступу Steam, виходить продовження. Чи буде Rogue Legacy 2 таким же крутим, як і оригінал?

Інді-сцена сповнена ігор у стилі рогаликів, де створені дошки та перезапуск після смерті гарантують, що назва жива. Rogue Legacy дотримується цієї моделі, додаючи кілька оригінальних ідей, щоб ігровий процес відрізнявся від більшості цього надзвичайно популярного жанру. Rogue Legacy 2 — це більш витончена, розширена та відполірована версія цієї назви.

Генеалогічний регуеліт

Творці Rogue Legacy 2 називають цю назву «генеалогічною реґуелітою». Це тому, що в цій серії, після смерті нашого персонажа, ми граємо його наступника, і частина веселощів полягає в створенні гігантського генеалогічного дерева з предками, які загинули на шляху до останнього боса і закінчення гри. Це означає, що після кожної смерті ми маємо можливість вибрати одного з кількох дітей загиблого героя. Кожен персонаж має випадкову статистику, атрибути та клас. Комбінації дійсно цікаві і кожен раз роблять ігровий процес трохи іншим.

202 20419204643 1
Кожної смерті ми вибираємо нового персонажа з певним класом, навичками, спорядженням та можливостями.

Одного разу ми будемо грати варвара, що страждає на гігантизм, тому наш персонаж займе значну частину екрану. Іншим разом ми зіграємо роль мага з крихкими кістками, який швидко відновлює ману. З нами навіть може статися грати когось, хто страждає від сильного запаморочення, і весь світ перевернеться з ніг на голову. Половина задоволення — це експериментувати з комбінаціями та вивчати, як ряд рис характеру втілюються в ігровий процес. Часто певна риса має свої недоліки, але також і переваги, наприклад, отримати більше здоров’я або шанс вразити курей, які відновлюють очки здоров’я.

Багато систем і справ

Варіантів багато, і вони суттєво втілюються в гру. Насправді по-різному грають з персонажем, оснащеним луком, і з тим, хто розмахує мечем і використовує щит. Крім того, під час самої гри ми стикаємося з артефактами, які змінюють наші здібності та істотно змінюють ігровий процес. Одного разу я натрапив на предмет, який робив мене невидимим для ворогів, доки я не нападав. Іншого разу я отримав піцу, яку використовували як зброю. Я вистрілив шматок смачного торта, як бумеранг. Це виглядало весело, але це також зробило мої атаки іншими, ніж раніше, і мені довелося змінити свою тактику. Прикольно те, що ми практично постійно дивуємося тому, що ми отримуємо і як використовувати той чи інший предмет чи зброю.

20220421181815 1
Бойова піца

На десерт у нас також є спеціальні предмети, які пов’язані з більшими проблемами, але ми розблокуємо їх назавжди. Завдяки їм ми відкриваємо нові розділи дощок або полегшуємо собі подолання певних перешкод. Крім того, ціла маса додаткових кімнат і випробувань, за які ми винагороджені золотом, кров’ю, душами та залізом.

Ефектний трейлер

Ці матеріали використовуються для покращення наших персонажів. Rogue Legacy 2 має дійсно широку систему оновлення. Починаючи від побудови нашої бази, де ми відкриваємо нові класи, тренери та покращення характеристик за золото, через коваля, який дає доступ до кращого спорядження та зброї, до відьми, яка пропонує спеціальні навички для крові. Цікаво те, що з такою кількістю оновлень і нових речей ми відкриваємо щось нове практично в кожному підході або оновлюємо наших персонажів для нових викликів. Мені подобається така система, тому що гравець мотивований спробувати, а навчання — це не просто марна трата часу.

Більше стрибків і бійок

Повертаючись до дії та бою, Rogue Legacy 2 зробила значні кроки попереду оригіналу. Наш персонаж уже не такий заціпенілий, як раніше, завдяки чому сутички стають більш динамічними. В результаті в грі реалізовано багато елементів платформи. Багато пасток, речей для стрибків і комбінацій, щоб використовувати повітряні піруети або варіанти ривка.

1253920 Скріншоти 20200818125912 1
Іноді важко побачити, що нас чекає

Це непросто, але…

Rogue Legacy 2 – непроста гра. Багато класів, в які грають різними способами, багато предметів, артефактів і навичок, а також багато ворогів і часто складних платформних секцій. Усе це разом — це рецепт вимогливої ​​гри, яка відобразиться у новачків і людей зі слабкішими рефлексами. Творці, однак, подбали, щоб кожен зміг завершити свою гру. Тому додана опція «Правила будинку», де ми можемо вибрати багато параметрів, що впливають на ігровий процес. У нас є такі переваги, як налаштування завданої шкоди, очок здоров’я противника або навіть режиму польоту. Це дозволяє будь-кому зробити гру простішою та доступнішою. Гравці Harkor також можуть ускладнити собі гру, тому Правила будинку — це дійсно цікавий варіант для зміни ігрового процесу.

202 20425 142708 1
Ми маємо можливість відвідати досить багато різних локацій.

Гра після підтяжки обличчя

Аудіовізуальний сеттинг Rogue Legacy 2 знаходиться на досить високому рівні. Музика атмосферна і підходить для легкого метроідванії та дослідження таємничого замку. Графіка, з іншого боку, є, мабуть, найбільшою відмінністю від оригіналу. Був використаний зовсім інший стиль, ніж багато років тому. Гра більш барвиста з персонажами, схожими на щось із казок та флеш-анімацій. Крім того, Rogue Legacy 2 — це назва у форматі 2.5D, де тривимірні персонажі пересуваються на намальованих дошках. Крім того, різні риси наших персонажів розважаються з елементами, які ми бачимо на екрані. Наприклад, у нас є пуританські герої, які будуть цензурувати своїх ворогів. Схожих смаків дуже багато, і ми постійно стикаємося з новими модифікаціями. Усе це дає нам дійсно крутий мікс, щоб переконатися, що гра привертає увагу.

202 20425121655 1
Цензура – це фігня

Надзвичайно звикає

Rogue Legacy 2 викликає залежність як пекло. Гра досить складна, але дуже весело перемагати супротивників, здобувати нові предмети та експериментувати з усіма класами, здібностями та рисами ваших героїв. Минуло багато часу з тих пір, як я грав у титул, де щось розважає або дивує мене час від часу. У Rogue Legacy 2 час від часу траплялися сюрпризи та відкриття. Кожен новий клас, вміння чи інші переваги приносять ковток свіжого повітря в гру та гарантують масу задоволення. Крім того, тут є чим зайнятися. Крім того, назва була побудована таким чином, що ми будемо проходити через неї багато разів у New Game Plus, щоб розкрити всі смаки та секрети.

20220425120549 1
Rogue Legacy 2

Ідеальне продовження?

Продовження хороших ігор досить проблематичні. Творці часто стикаються з важким вибором між більшою кількістю того ж, що вже спрацювало, або експериментувати, що може бути дуже ризикованим. Rogue Legacy 2 набагато більше того ж у версії, де все було значно розширено. Cellar Door Games заповнила практично всі аспекти гри, викликаючи захоплення шанувальників оригіналу та ентузіастів-платформерів. Мені було дуже весело, і я всім серцем рекомендую цю назву.