Додому Ігри Огляд Warhammer 40 000: Ворота Хаосу

Огляд Warhammer 40 000: Ворота Хаосу

Warhammer 40000 Chaos Gate Daemonhunters

З моменту прем’єри XCOM 2 минуло понад 6 років, і, на мою думку, цю гру ніхто не скинув з трона найкращої покрокової тактичної стратегії. Спроб було багато, але мало які ігри могли навіть наблизитися до роботи розробників Firaxis. Студія, заснована легендарним Сідом Меєром, зараз працює над подібною назвою, але у всесвіті Marvel. Хороший хід, хоча для мене є ще один бренд, який міг би отримати свій сучасний XCOM. Це, звичайно, Warhammer.

Я мріяв про це роками і нарешті хтось підхопився за цю тему. Точніше, це шановний видавець Frontier Foundry і недосвідчена студія Complex Games, у портфоліо якої є лише мобільний кілька років тому. Метою було створити Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters, гру, схожу на XCOM, яка посилається на Chaos Gate з 1998 року. Подібно до того, як Daemonhunters має імітувати поточну XCOM, майже 25 років тому Chaos Gate було створено за зразком культового НЛО: Enemy Unknown. Тоді це спрацювало, а зараз? Видавець може бути солідним, але в останні роки Games Workshop роздав ліцензію кожному, хто про це попросив – незалежно від репутації студії. Бренд Warhammer є потужним і, на жаль, також занадто часто використовується, і багато разів я міг зазнати невдачі в наступних іграх. В цьому випадку, на щастя, мені не довелося повертати ніс.

Warhammer 40,000: Chaos Gate – трейлер Demonhunters

Demonhunters зосереджується на нескінченному конфлікті між Орденом Сірих Лицарів і демонічними істотами, очолюваними богом чуми Нурглом, які атакують галактику Блума. Крім того, галактика забруднена т. зв цвітіння, яке не просто використовується для сюжету, а й є важливою частиною ігрового процесу. За сценарій відповідав Аарон Дембскі-Боуден, автор офіційних романів із всесвіту Warhammer. Це завжди якийсь штамп якості, хоча я б теж не перебільшував – це не історія, яка вириває когось із капців. Хоча віддані шанувальники марки, які вбирають її силу, повинні бути задоволені. З іншого боку, це, безумовно, не збентежить того, хто взагалі не знає Warhammer… але чи є хтось такий?

Гравцеві, як командиру корабля – Dooming Edict, доведеться керувати ним, модернізувати його і подорожувати по галактиці, щоб боротися з силами Хаосу. Крім того, на борту з нами є й інші персонажі, з якими ми будемо багато разів спілкуватися перед основними місіями. Не обійдеться без прийняття рішень і іноді різкого обміну думками. Рівень управління дуже важливий, якщо чума розвивається занадто сильно, ми закінчуємо гру. Програмісти з Complex Games нас не пестять – на нормальному рівні складності немає місця для багатьох помилок з початку гри. Шкода, що інтерфейс погано і непросто розроблений, оскільки ми з самого початку погано почуваємося в грі. Ми звикнемо, навчальні посібники пояснюють різні аспекти гри, але я був вражений тим, наскільки погано був підготовлений такий важливий фактор. Від самого вигляду HUD до більш детальних проблем, таких як розбірливість інвентарю Knights … але, чесно кажучи, я не пам’ятаю, коли востаннє бачив хороший інтерфейс користувача в іграх під брендом Warhammer. Цей тип такий?

Warhammer Chaos Gate Daemonhunters Screen 3

Сама гра набагато краща – тут Daemonhunters виділяється на шкільну п’ятірку. Хоча із серії Firaxis Games було взято багато, але таким чином відсоток шансів завдати шкоди залишався на користь певного попадання в дану ціль, і лише дальність і покриття визначають суму втрачених хітів. Під час виконання місій у Сірих Лицарів є три дії за хід, але вони можуть використовувати їх будь-яким способом – тобто переміщатися або виконувати дію (активувати здатність). Якщо Лицарю вдається виконати рукопашну страту над приголомшеними ворогами, вся команда отримує ще одне очко дії. Не можна заперечувати, що Daemonhunters прощає більше, але навіть те, як виглядають місії, викликає бажання продовжувати грати в гру. Наші Лицарі досить сильні в бою, і якщо ми маємо розуміння тактики, вони без проблем знищать орди ворогів. Іноді це важко, але ми все одно відчуваємо, що маємо перевагу – крім того, люди можуть взаємодіяти з навколишнім світом. Ніщо не заважає вам зруйнувати за допомогою вибухівки або знищити статую таким чином, щоб вона впала на якомога більше ворогів. Ми навіть підірвемо міст, якщо захочемо, коли на ньому з’явиться група ворогів.

Це дуже хороша гра, яка не повинна нудьгувати. Сила цих ігор у тому, що у нас є кілька тактик, і кожна з них принесе перемогу, якщо ми будемо знати, що робимо. На жаль, обробка йде рука об руку з тактичним шаром. Оптимізація може зашкодити, а сама гра мерехтить так, що мій ноутбук, який без проблем розбирався з Deathloop, або Shadow Warrior 3, тут швидко став теплим, як радіатор у грудні. Тим більше, що візуальне налаштування тільки хороше. Звісно, ​​атмосферно, але по-перше – що не атмосферно у Warhammer (плюс дизайн персонажів та сидінь), а по-друге – це не рівень двох згаданих постановок. Це просто гарна покрокова стратегія. Крім того, горезвісні баги, іноді збої – це можна виправити кількома патчами, але відраза залишається. Отже, є куди вдосконалюватися, і я думаю, що воно того варте, тому що в Daemonhunters просто добре грати.

Warhammer Chaos Gate Daemonhunters Screen 2

Warhammer 40,000: Chaos Gate – Daemonhunters є одним із сильних претендентів на звання Стратегії року. До кінця року, мабуть, буде щось краще, але ви все одно можете розглянути виробництво Комплексних ігор у цій категорії, за що ви заслуговуєте на заслужені оплески. Daemonhunters задовольнить усіх шанувальників Warhammer, але й шанувальники турбо-ігор знайдуть дорогу сюди завдяки цікавому сюжету та тактичним рішенням. Незважаючи на те, що багато запозичень XCOM гру можна не враховувати, вони представлені більш доступними і свіжими, що робить боротьбу з Блумом і силами Хаосу часом смачною. Це було трохи не до ідеалу, але після XCOM 2 було мало подібних ігор, які я б так рекомендував.