Додому Ігри Огляд Sniper Elite 5. Хованки на чотирьох з плюсом

Огляд Sniper Elite 5. Хованки на чотирьох з плюсом

Sniper Elite 5 Art (1)

Sniper Elite є провідною серією студії Rebellion – британський розробник завжди любив шутери, хоча вони не завжди були успішними постановками, тому що колись випустили лайно на кшталт ShellShock 2: Blood Trails. Мені довелося згадати це тут, тому що я досі не можу пробачити, як ви могли зіпсувати цікаву ідею. Однак бренд Sniper Elite був тим, яким розробники могли справді пишатися. Гарні постановки, які подарують вам гарний час.

Екран Sniper Elite 5 (1)

Тим більше, що під час третьої та четвертої частин можна було помітити великий прогрес у самій грі. Нова Sniper Elite дала нам напіввідкриті локації, де ми мали досить багато місця для виконання цілей нашої місії. Четверта частина здавалася блискучою в багатьох відношеннях, але з довшими фрагментами це була лише гарна постановка. П’ятірка стрибала через високу планку?

Карл Ферберн знову стає героєм наступної Sniper Elite. Його досвід з кампаній в Африці та Італії стане в нагоді цього разу у Франції. У 1944 році нацистський режим сильно тремтить, але має ще кілька асів у своїй колоді. Карл зв’язується з французьким опором, щоб дізнатися, над яким секретним проектом працюють нацисти. Приблизно 12-15 годин ми будемо брати участь у розкритті та остаточному знищенні операції «Кракен», хоча цей час може бути значно продовжено, якщо ви виконаєте всі побічні місії.

Екран Sniper Elite 5 (4)

З простої причини – структура гри не змінилася, і Rebellion знає, що працює, тому кампанія у Франції знову представляє собою набір кількох місій з різноманітними локаціями, з чим можна зробити. Тому найбільші фанати мають до 30 годин гри. Що може здивувати кожного гравця, який повертається до серії, так це інший розподіл акценту на самому розвазі. Такі ігри, як Sniper Ghost Warrior Contracts, спокушають цифрових снайперів тим, що вони зможуть стріляти на відстані кількох сотень метрів або навіть кілометра. Вже в Sniper Elite 4 було важко досягти таких результатів зі звичною грою, а п’ята частина гри більше рухається до серії Hitman.

Набагато більше завдань вимагатиме прихованого підходу. У нас є різні типи манок, свистків чи пляшок, щоб заплутати супротивників – буде навіть кілька шансів убити ціль незвичайним способом – наприклад, підсадивши т.зв. щурячі бомби, коли ми знаємо, що ціль боїться щурів і починає стріляти в них зі страху. Майже на кожному кроці ми знаходимо, як у Hitman, скрині або контейнери для приховування тіл ворогів. Метод «привид» складніший, але приносить більше задоволення – після кожної місії є графік, який показує нам, яким був наш стиль проходження місії … і посмішка завжди більш повна, коли ви бачите, що вам вдалося її завершити тихо. В крайньому випадку, коли все не вдається, залишається ще автомат. Арсенал міг бути більше, там всього 6 снайперських гвинтівок, а також гвинтівки і пістолети. На щастя, розробники зробили внесок у велику кількість елементів, завдяки яким ми можемо модифікувати і вдосконалювати гвинтівку під свої потреби. Також під час місії Карл може поповнювати запаси та змінювати зброю. Він також може підбирати гвинтівки, скинуті ворогами, але він не тримає їх при собі постійно.

Екран Sniper Elite 5 (5)

Окрім кампанії та можливості купити DLC, в якому ми знову будемо полювати на Адольфа Гітлера, ми також можемо … полювати на нашого снайпера. Режим вторгнення, оскільки так називається новинка в серії, дозволяє увійти в ігровий світ як німецький снайпер, щоб ускладнити гру іншій людині. Звичайно, лише якщо ми на це погоджуємося, тому що ми можемо перевірити цю опцію перед початком гри. Геймерам ця система не дуже сподобалася, я думаю, що це пов’язано з двома фактами. По-перше, ми отримуємо менше очок досвіду, коли я граю без увімкненого режиму вторгнення. По-друге, це реконструйовані локації – вони в порядку, але є багато елементів, які блокують нас – огорожа, невеликий бар’єр тут – цей тип невидимих ​​стін змушує вас отримати задоволення від гри проти когось живого – як тільки ви познайомитеся з картою , горе іншим. Ну, а ваш живий ворог – це всеозброєний снайпер з розблокованими всіма спеціальними здібностями, який легко може чекати десь на відстані, тому що його єдина мета – вбити вас. Крім того, за успішну дію ми отримаємо зброю, модифікації, скіни та інше.

Аудіовізуальний сеттинг ніколи не був сильною стороною серіалу – він був пристойним, але в Sniper Elite грали не заради графіки. У п’ятій частині серіалу схоже – міжпокоління означало, що це лише “ок”. Однак слід цінувати використання фотограмметрії, завдяки якій ми потрапляємо на наявні місця і можемо милуватися французькими пейзажами, а реалізований (і все більш популярний) режим фото дозволить нам робити чудові «листівки» з передній. Різноманітність локацій є сильною стороною Sniper Elite 5, і кожна місія — це частково інший досвід — ми поїдемо у французьке містечко, але ми також будемо битися на узбережжі, в лісах чи підійматися на самі вершини монументальних будівель. Звукове налаштування теж радше плюс, хоча ми в основному говоримо про музику чи саму зброю, адже тут додаються діалоги, тож судити про акторів не можна.

Екран Sniper Elite 5 (3)

Sniper Elite 5 — ще одна добре зроблена продукція від Rebellion, яка робить багато речей так само добре або краще, ніж його попередник. Не можна заперечити, що п’ять років очікування наступної частини, з одного боку, дають більше надії на розвиток чи вдосконалення ідей, але з іншого боку, це також змушує нас упускати те саме. Тому з мого боку високий рейтинг, але звичайно шкода цього режиму Вторгнення і не найкращого інтелекту супротивників. Ну, я зараз про це пишу, Sniper Elite 5 в день прем’єри вийшов на підписку Xbox і PC Game Pass. Я вирішив, що це не найважливіша інформація, тому що навіть без цієї простоти доступності варто дати шанс Sniper Elite 5. Однак, якщо ви є передплатниками сервісу Microsoft і у вас не було контакту з серіалом або це не ваш улюблений жанр, то Sniper Elite 5 обов’язково має потрапити у ваші диски.