Вівторок, 14 Травня, 2024
Головна Світ У м’ясі знайшли нові антиоксиданти

У м’ясі знайшли нові антиоксиданти

Viktoriya
0 коментар
Adobe Stock

У яловичині, свинині та інших видах м’яса вчені виявили потужні антиоксиданти. Вони сподіваються, що відкриття знайдуть застосування в медицині та сільському господарстві.

Імідазол дипептиди – під такою екзотичною для звичайної людини назвою ховається група речовин, які у великій кількості містяться в м’ясі і рибі. Ці сполуки також виробляються в організмі людини, і вже було помічено, що вони допомагають, наприклад, у захисті від різних захворювань, включаючи надмірну втому або недоумство.

Тепер команда з Столичного університету Осаки виявила, що серед цих речовин найбільш поширені ті, що мають один додатковий атом кисню (2-оксо-IDP). При цьому виявилося, що ці речовини мають надзвичайно сильну антиоксидантну дію.

Використовуючи метод мас-спектрометрії, дослідники також помітили, що яловичина, свинина, курка та інші види м’яса містять велику кількість цих сполук.

На думку дослідників, відкриття може мати багато практичних застосувань. «Ми сподіваємося, що цей метод дослідження, який дозволяє розширений аналіз 2-оксо-ВПЛ, буде застосований не лише для досліджень у галузі фундаментальної біології, а й у медицині, сільському господарстві та фармацевтиці, завдяки чому він допоможе покращити життя людей і запобігти хворобам» – говорить пров. Хідеші Іхара, автор статті, опублікованої в журналі Antioxidants.

Детальніше – у публікації джерела. (PAP)

Марек Матач

матовий/бар/

Adobe Stock

You may also like

Залишити коментар

logo-white-pm01b2b7nunhv7th1h0wv9paqywf0y9jkmr1fsjdd2

MyUkraina – найсвіжіщі новини України і всього світу на кожен день. Хочете бути в курсі всіх подій – підписуйтесь і будьте за нами!!!

©2022 MyUkraina.com.ua, Медіа-компанія – усі права захищено.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy