Додому Ігри Вірус скорботи: огляд безликих оповідань

Вірус скорботи: огляд безликих оповідань

The Sorrowvirus

Гра Sorrowvirus дебютувала понад два роки тому на ПК, але якби не квітнева прем’єра на консолях поточного та останнього покоління, я б ніколи про неї не чув. У всякому разі, 30 думок про Steam, в іншому випадку позитивні, говорять самі за себе. Шкода, адже це дуже оригінальна постановка, яка заслуговує на те, щоб охопити ширшу аудиторію. Сподіваюся, що прем’єра на консолі зробить це можливим для неї.

«Вірус скорботи» — це трилер від першої особи, у якому ми граємо роль Вайатта Хейла, юнака, який з дитинства боровся з багатьма серйозними захворюваннями. Опинившись на смертному одрі, його батьки відчайдушно вибрали експериментальне лікування речовиною під назвою Sorrowvirus. Однак це були не ліки, які врятували героя від смерті, а специфіка, яка забруднила душу і не дає їй піти в потойбічне життя. Тож душа Вайатта ув’язнена в Чистилище, де відбувається процес зцілення, а потім повертається в тіло чоловіка. Цикл повторювався багато разів, тому що повернення в світ живих не займає багато часу – пухлини повертаються швидко і з кожним наступним лікуванням все швидше і швидше.

The Sorrowvirus A Faceless Short Story 2022 04 24 00 52 00
Вірус скорботи Безлика коротка історія

Тому ми керуємо Вайаттом і подорожуємо Чистилищем, щоб повернутися до світу живих. Наша подорож не безплідна, і під час її подорожі ми розгадуємо прості головоломки, читаємо розрізнені нотатки, які іноді потрібні, щоб відкрити таємні двері, і відтворюємо записи. Повернення до ритуалу повернення нашої душі в тіло Вайатта займає лише годину гри, але не хвилюйтеся, це ще не кінець веселощів. Гра складається з чотирьох повних циклів, кожен з яких трохи відрізняється від попередніх. Нас чекає більше небезпек, і ми знаходимо нові нотатки та записи, які розширюють історію та змінюють ракурс цілих подій. Також творці підготували чотири кінцівки, лише одна з яких визначена як істинна. І ось досить цікава річ, адже кожне наступне проходження через чистилище не гарантує, що ми почнемо іншу кінцівку, гравець повинен знайти спосіб відкрити кожен фінал. Тож може статися так, що, хоча ми зробили всі чотири подорожі, кожна з них закінчилася для нас однаково. Це тема, яку, з одного боку, ми можемо вважати перевагою, оскільки вона трохи підвищує рівень складності і робить The Sorrowvirus не просто ще одним симулятором ходьби, який працює сам по собі. З іншого боку, перспектива знову пройти через ті самі локації може бути страшною для багатьох гравців. Хоча мушу визнати, що історія написана настільки добре, що наступні підходи не були для мене проблемою, і в кінцевому підсумку мені знадобилося 6 циклів, щоб розблокувати всі кінцівки.

The Sorrowvirus A Faceless Short Story 2022 04 25 00 58 38
Вірус скорботи Безлика коротка історія

Як я вже згадував раніше, з точки зору ігрового процесу, ми не знайдемо тут нічого інноваційного. Це все про збирання нотаток, записів, пошук ляльок-демонів і вирішення кількох простих головоломок. Однак короткий ігровий час означає, що його в основному достатньо, щоб утримати увагу гравця до кінця і не відбивати його одноманітністю.

Хоча «Вірус скорботи» далекий від фільму жахів, і після першого воскресіння Вайатта ми знаємо, що це не постановка, яка має на меті налякати нас, атмосфера виробництва годинникарської студії, безумовно, є однією з її найбільших переваг. Багато в чому це завдяки добре складеному саундтреку, за який відповідає Девід Деньєр. Хоча я також повинен відзначити гарний дизайн локації та зміну перспективи. Як і в Layers of Fear, оточення розвивається за нашими спинами, і коли здається, що ми потрапили в глухий кут, ми раптом опиняємося в новому місці, повному нових коридорів. З точки зору графіки, Sorrowvirus також виглядає досить непогано, хоча це рівень, до якого ми звикли в інді-іграх попереднього покоління.

The Sorrowvirus A Faceless Short Story 2022 04 25 01 10 36
Вірус скорботи Безлика коротка історія

Технічно ситуація набагато гірша. Це правда, що я не зустрічав жодних серйозних помилок, але оптимізація на Xbox Series X закликає до помсти до неба. Гра страшенно втрачає кадри і іноді виникають проблеми з 20 кадрами в секунду. На цьому класі обладнання цей вид виробництва повинен працювати в 60 кадрах і без найменших спотикань.

The Sorrowvirus: A Faceless Short Story не є видатною грою, але цілком оригінальною постановкою, яка має зацікавити шанувальників підготовки, а можливо, навіть ентузіастів жахів. Це невелика назва, яка може захопити своєю атмосферою на 3-4 години та інтересом до досить закрученої історії. Якщо вам подобаються незвичайні ігри, неодмінно варто зацікавитися.