Додому Ігри Огляд кар’єру. Страшно схожий продукт

Огляд кар’єру. Страшно схожий продукт

The Quarry

Хоча я не вважаю себе фахівцем у сфері фільмів жахів, особливо в ігровій версії, я рідко пропускаю нові постановки в цій конвенції. Я знаю і ціную ігри від Supermassive Games, тому я підійшов до прем’єри The Quarry з великим ентузіазмом, але також із певними побоюваннями.

З ентузіазмом, тому що це ще один фільм-слешер від популярної студії, і після кількох менших ігор із серії The Dark Pictures Anthology, британці нарешті повернулися до великої гри, як-от хіт Until Dawn. І, на жаль, теж схожа на гру 2015 року, тому я боявся, що нова продукція буде не дуже вірною її копією. Крім того, Supermassive після кількох років співпраці з Bandai Namco пішла на солом’я видавництва 2K Games. У цьому немає нічого поганого, але коротка реклама гри, анонсована лише за три місяці до її прем’єри, була дещо спантеличеною.

«Кар’єр» — класичний приклад фільму жахів, який черпає купки з голлівудських фільмів жахів класу B. У нас є самотнє місце, група підлітків, монстр, який полює на них, і страшні місцеві жителі з не зовсім зрозумілими намірами. На задньому плані — легенда про відьму, що блукає лісом, шукаючи свого померлого сина в повний місяць. Ми контролюємо діяльність групи з дев’яти опікунів літнього табору, які, на жаль, через транспортну проблему не можуть в останній день залишити центр і повернутися додому. Їхній керівник, схоже, дуже засмучений цим фактом і дає молодим людям твердий наказ – вони не мають виходити з головного корпусу цієї ночі. Звісно, ​​доглядачам на це байдуже і вони вирішують влаштувати вечірку на березі озера. Як можна здогадатися, це швидко закінчується трагедією. Таємничий звір і страхітливі мисливці бродять по цій місцевості, а молоді уми отруюються таємничим шепітом старої жінки. На нашу думку, як і в попередніх іграх британської студії, необхідно змусити найбільшу групу малюків дожити до світанку. Все в наших руках, кожен з ігрових героїв може вижити і померти. Отже, історія розвивається з наступним рішенням, яке ми приймаємо, і хоча схема сюжету досить шаблонна, в кінцевому підсумку це зброя. Правда, після гарного прологу ми отримуємо кілька нудних глав, але в середині гри разом із поверненням до подій з початку дія набирає обертів і плавно веде нас до кінця.

Кар'єр

Вибачте, що не розкриваю подробиць історії, адже це найважливіше в грі, а ігровий процес обмежується нашою мінімальною активністю. Так, це залежить від рішень, прийнятих гравцями, хто переживе ніч, і чи зможуть вони зупинити небезпеку, що нишпорить, але домінуючою частиною розваги є просто перегляд майже фотореалістичних роликів. У постановці гри багато впізнаваних акторів надали свої фігури та голоси, наприклад, Девід Аркетт, відомий із серіалу «Крик», Аріель Вінтер, що з’являється в серіалі «Сучасна сім’я», або Скайлер Гізондо, яку ми можемо асоціювати, наприклад, з The Дивовижна дієта Людини-павука або Санта-Кларити. Не можна скаржитися на акторську гру. Хоч група підлітків дуже схематична, адже кожен у ній грає конкретну роль – і неспеціаліст, і стрик, і романтик, і ботанік, і тупий м’язист, чи закохана в себе королева випускного балу, вони зіграні чудово. Завдяки цьому легше проковтнути той факт, що не всі герої написані добре і навіть у кризових ситуаціях не вириваються зі своїх ролей, що робить їх менш природними.

Кар'єр 2

Завдяки тому, що буквально у кожного з героїв є свій акторський двійник, силуети та міміка реалізовані ідеально. З точки зору графіки та, перш за все, деталей виконання персонажа, The Quarry, безсумнівно, є однією з найкрасивіших ігор, у які ви можете грати. Але чи це все-таки гра?

Кожна захоплююча пригода від Supermassive Games на сьогоднішній день була реалізована у вигляді інтерактивного кіношоу з інтерактивними секціями QTE та обмеженим часом вибору. Тому, окрім прийняття рішень, іноді доводилося демонструвати свої рефлекси чи навіть спритність. У The Quarry ігровий процес був ще більше спрощений. Існують події швидкого часу, але вони обмежуються нахилом аналогового джойстика в потрібному напрямку і натисканням буквально однієї, завжди однієї і тієї ж кнопки. Іноді ми все-таки отримуємо абсурдний вибір, наприклад – грати на фортепіано, коли ми втікаємо від мучителя, або він може відпустити. Хоча є більш розумні альтернативи, важко розглядати ці механіки як важливі елементи, які урізноманітнюють ігровий процес.

Кар'єр 2022 06 13 01 28 19

Також виборча система, яка найбільше впливає на хід подій, далека від досконалості і жодним чином не розроблена. Ми маємо визначитися з одним із двох варіантів, і хоча вибір обмежений у часі, у нас його настільки багато, що не може бути й мови про створення напруги під час прийняття рішень. Інша справа, що вибори влаштовані таким чином, що часто потрібно бути більше щасливим, ніж розумним, щоб вийти з біди неушкодженим.

Останній елемент, який складає ігровий процес, – це дослідження. Ми шукаємо підказки, докази та карти Таро. Останні корисні в кінці кожного розділу, коли ми відвідуємо фею, яка є еквівалентом харизматичного куратора з серії «Темні картини». На основі знайдених карт загадкова жінка може представити нам у скляній кульці фрагмент події, яку ми можемо очікувати в наступному розділі. Це ще один елемент, який творці в дещо зміненому вигляді перенесли зі своїх попередніх постановок. Дослідження — не найприємніший досвід. Дивлячись під кожним кутом, часто ускладнює роботу камери, яка в деяких випадках занадто близька до характеру, що досить суттєво обмежує поле зору. Темп рухів героїв також залишає бажати кращого. Ми можемо прискорити їх, але трохи і швидший варіант ходьби не працює при підйомі або спуску по сходах. Ніби дрібниця, але дратує.

Кар'єр 2022 06 13 01 23 37

Як гра, The Quarry представляє найменш вражаючу з останніх ігор від своїх творців, але як інтерактивний фільм вона працює безумовно добре. Який би вибір не зробили розробники, кожен має великий вплив на історію та долю окремих персонажів. Існує багато альтернативних сценаріїв, що спонукає вас кілька разів переглядати та відкривати нові варіанти. Однак нам доведеться проковтнути багато абсурдних деталей, які можуть отримати трохи задоволення від поглинання історії від більш чіпких гравців.

Вам справді потрібно бути досить стійким до кітчу та дурості, або, принаймні, досить типовим для слешерів, щоб не зачепитися за голову під час гри в The Quarry. Поведінка та реакція героїв на події, що відбуваються навколо, іноді, м’яко кажучи, неадекватні ситуації і важко пояснюються жанром постановки. Ситуації, в яких один із героїв запитує у колеги з відірваною ногою, чи не болить він, або інший раз персонаж серйозно говорить селянину з відрубаною рукою на смерть, що рана чиста, але йому доведеться йти до лікаря , змусить мене посміхнутися, хоча мені здається, що це не той ефект, який задумали творці. Також герої демонструють неймовірне пристосування до навколишньої ситуації та нелюдську стійкість до болю. Я сумую за терором, істерією, справжніми реакціями, які створюють атмосферу. Що смішно, навіть перед обличчям небезпеки, що підстерігає на кожному кроці, і навколишньої трагедії, герої все одно зосереджуються на прозаїчному і не залишають своїх ролей, відданих їм творцями на самому початку. Все це трохи руйнує темну атмосферу, створену чудовою графікою та саундтреком, і означає, що The Quarry нема чого лякати.

Кар'єр 2022 06 13 01 09 05

Історія побудована таким чином, що ми завжди своїми уривками на крок-два попереду героїв, а це означає, що постановці не вистачає аури таємничості, на якій базуються більш амбітні постановки жахів. Але слешер, це дешеві фокуси і стрибки, але ні. У The Quarry вони як ліки, що, з одного боку, може бути в радість, адже не всі є шанувальниками такої техніки, з іншого, однак, любителі сильних відчуттів нічого не отримують натомість.

Мені важко судити про The Quarry, тому що я знаю, що багатьом людям і рецензентам подобається ця гра, і я можу це зрозуміти. Нова постановка Supermassive Games подарує вам два досить приємних вечори, під час яких ви з трепетом познайомитеся з приємною, але не дуже інтелектуальною історією. І після того, як ви завершите його, у вас все ще є безліч альтернативних шляхів і кінцівок, щоб виявити, що ви будете спокуси розблокувати, і ви точно захочете їх вивчити.

Крім того, творці реалізували цікавий режим співпраці та режим фільму для ледачих, що дозволяє дивитися створений нами сценарій. У ньому ми вирішуємо, яким героям належить померти і вижити до сходу сонця.

Однак The Quarry страждає від багатьох проблем, найбільшою з яких є навіть грубий геймплей, навіть за низькими стандартами інтерактивних пригодницьких ігор. Шкода, що при створенні більшого проекту думали лише про більш розгорнуту історію, а не про нову механіку, яка б дозволила гравцеві більше долучитися до нього.

Чи варто грати? Воно того варте, але не за прем’єрну ціну. Шанувальники попередніх ігор Supermassive і пригод у стилі Telltale в кінцевому підсумку повинні бути задоволені, але шанувальники жанру, які не відчувають гарячих відчуттів ігор від британської студії, не отримають приводу сподобатися The Quarry.