Додому Світ Часте вживання фруктів покращує інтелект і допомагає захиститися від депресії

Часте вживання фруктів покращує інтелект і допомагає захиститися від депресії

за Viktoriya
0 коментар
Джерело: Adobe Stock

Дослідження за участю понад 400 добровольців показує, що часте вживання фруктів покращує роботу інтелекту та допомагає уникнути депресії. І навпаки, солоні закуски з низьким вмістом поживних речовин, такі як чіпси, «шкодять розуму».

Команда з Астонського університету в Британському журналі харчування вказує на ще одну причину їсти фрукти.

Дослідники провели опитування 428 дорослих британських добровольців, щоб дослідити вплив фруктів, овочів і неякісних закусок на психічне здоров’я. Взявши до уваги такі фактори, як вік, загальний стан здоров’я та кількість фізичних вправ, вони помітили, що як багаті поживними речовинами фрукти, так і малоцінні закуски впливають на психіку. Однак вони не виявили прямого зв’язку з вживанням овочів.

Звичайно, фрукти та чіпси, наприклад, не працюють однаково. Люди, які часто тягнулися до гострих закусок, які зазвичай вважалися нездоровими, частіше відчували проблеми з функціонуванням інтелекту. Як приклади таких розладів вчені згадують забування, куди поклали предмет, або чому ви прийшли в дану кімнату, або проблеми із запам’ятовуванням слова.

Вони також частіше відчували симптоми стресу, тривоги та депресії.

У свою чергу, чим частіше хтось їв фрукти, тим рідше він страждав від поганого настрою. Частота їх вживання була важливішою за загальну кількість з’їденого протягом тижня.

Вчені не виявили зв’язку між вживанням фруктів, овочів і солодких закусок з описаними вище порушеннями пам’яті.

«Мало відомо про вплив дієти на психічне здоров’я та благополуччя. Хоча ми не перевіряли причинно-наслідкові зв’язки безпосередньо, отримані результати можуть свідчити про те, що часте вживання недорогих, гострих закусок може посилити повсякденні інтелектуальні розлади, які, у свою чергу, можуть завдати шкоди психічному здоров’ю», – говорить провідний автор дослідження, Нікола-Джейн Так.

«Інші дослідження виявили зв’язок між вживанням фруктів і овочів і психічним здоров’ям, але мало хто розглядав фрукти і овочі окремо. Ще менше окремо оцінювали кількість і частоту їх споживання», – підкреслює дослідник.

Дослідники пояснюють, що і фрукти, і овочі багаті на необхідні мікроелементи, які сприяють здоров’ю мозку, але ці речовини можуть руйнуватися під час варіння.

Між тим саме фрукти найчастіше їдять сирими.

«Цілком можливо, що зміна перекусів може бути дійсно простим способом покращити наш психічний стан», — каже експерт. «Безумовно варто спробувати звичку тягнутися до миски з фруктами».

Звичайно, також завжди корисно дотримуватися поміркованості. (PAP)

Марек Матач

мат / зан /

Джерело: Adobe Stock

Вам також може сподобатися

Залишити коментар

logo-white-pqxp4ozca91cxxdux5475ksefrs6ifc1yhm7zn47l2

MyUkraina – найсвіжіщі новини України і всього світу на кожен день. Хочете бути в курсі всіх подій – підписуйтесь і будьте за нами!!!

©2022 MyUkraina.com.ua, Медіа-компанія – усі права захищено.

Цей веб-сайт використовує файли cookie для покращення вашого досвіду. Ми будемо вважати, що ви з цим узгоджені, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Детальніше

Політика конфіденційності та файлів cookie