Додому Ігри Як огляд Dusk Falls

Як огляд Dusk Falls

З настанням сутінків 2022 07 08 12 28 37

З моменту анонсу, As Dusk Falls — це назва, яка викликала мій інтерес. Зріла історія, безліч варіантів, що впливають на її хід і досить оригінальна графіка – як фанат серії Life is Strange я не міг пройти байдуже повз цей проект. Тож я радий, що нарешті зміг побачити, чи гарна гра вийшла з цієї суміші.

Якщо не згадувати про це, то продукція невеликої лондонської студії під назвою INTERIOR / NIGHT, на мій погляд, може бути найкращою грою святкового сезону. І так, я знаю, що в цей час Stray дебютує на PlayStation, у якому ми керуємо котом у світі кіберпанку, але, незважаючи на це, As Dusk Falls може запропонувати багато іншого дорослому гравцеві.

Оскільки Dusk Falls — це інтерактивна драма, в якій ми не відчуваємо класичних елементів ігрового процесу, немає дослідження чи складної механіки, і все це засновано на прийнятті рішень і послідовностях, реалізованих у техніці Quick time event. Проте обидві системи були дуже добре розроблені, і гра може запропонувати нам набагато більше, ніж, наприклад, The Quarry від Supermassive Games, яка дебютувала в червні. QTE, хоча він використовує лише вказівки та одну кнопку, диктує спосіб його використання. Іноді нам доводиться натискати на нього дуже швидко, іноді ми повинні тримати його або натискати якомога швидше. У тиску часу неважко зробити помилку. У свою чергу, вибір перетворюється на розширене дерево історії, яке ми можемо вести різними способами.

Звичайно, найважливішим елементом тут є сюжет, який ми відкриваємо не стільки як форму. Кожне рішення, кожен неправильно зроблений елемент із послідовності QTE може суттєво вплинути на хід гри. І це не порожні слова, іноді одна помилка визначає, чи загине герой, і наслідки його смерті триватимуть у наступних розділах.

У короткому телеграфі сюжет розповідає історію двох сімей та їхніх друзів, чиї долі, на жаль, перетнулися в одному з придорожніх мотелів в Арізоні. Отже, у нас є сім’я Холт, три брати якої вирішують сховатися в мотелі після невдалого пограбування будинку шерифа, і друга, типова, звичайна сім’я з проблемами, якій довелося залишитися в мотелі після поломки автомобіля під час переїзду. . Ці кілька годин, проведених разом, вирішальним чином впливають на подальше життя кожного з героїв, яке в деяких випадках може виявитися дуже коротким, але це залежить тільки від нас.

Як сутінки

Ми маємо в своєму розпорядженні трьох, а в основному враховуючи один короткий епізод, чотирьох ігрових персонажів. У першій частині гри розповідається про події кінця 90-х і ми граємо в ролі глави сімейства Вінка і Джея, молодшого з братів Холт. Потім у другій частині з’являється Зоя, дочка Вінки.

І тут я закінчу розкривати решту історії, тому що її створення є найважливішим аспектом гри. Тож ви повинні повірити мені на слово, що він досить великий і справді добре та ефективно працює. Це тримає в напрузі, викликає інтерес, не йдеться про нудьгу чи фрагменти, в яких ми будемо пропускати рішення чи послідовність. Ми завжди напоготові, адже творці не дають нам втрачати пильність через надто тривалу бездіяльність. Найголовніше, що уточнюється сам вибір рішень і зазвичай у нас є кілька варіантів на вибір, і кожен з них може кардинально змінити ситуацію нашого героя або ставлення до нього іншого персонажа. Хоча завжди хочеться вибирати мудро і справедливо, творці часто змушують нас вибирати менше зло, а потім доводиться прораховувати, тому що в деяких ситуаціях важко догодити всім. Іноді, захищаючи сім’ю, краще покласти гордість у кишеню і діяти всупереч нашим моральним принципам, іноді доводиться вибирати між одним поганим і іншим, а тут метод Геральта, що краще не вибирати взагалі не дуже добре працює.

З настанням сутінків 2022 07 10 19 12 14

Великою перевагою As Dusk Falls також є атмосфера, створена дуже крутим, запам’ятовується саундтреком і графікою, про які у мене спочатку були змішані почуття.

Ну, у всій грі немає плавної анімації персонажів, але вони рухаються в техніці намальованих вручну слайдів. Звісно, ​​це графічна процедура, адже кожен із героїв має свою акторську двійницю, а більшість сцен розігрувалися на зеленому екрані. Хоча немає гучних імен, акторський склад складається з групи досить хороших британських та ірландських акторів, роботу яких я не можу засудити. Але повернемося до налаштування, хоча анімація персонажів відображається у вигляді слайдів для роботи камери, оточення, транспортні засоби, що рухаються, супроводжуються плавною анімацією, що створює дуже гарний ефект, який, однак, ми повинні звикнути на початку. Зрештою, на мій погляд, графіка є великою перевагою As Dusk Falls, і немає сенсу шукати друге подібне виробництво на ринку.

На початку я згадав кінцівку, яка мене не цілком задовольнила. Що ж, гра розділена на дві частини, кожна з яких по три глави. Коли після завершення першої частини вийшли титри, я подумав, що гра закінчилася. Не дивлячись на те, що гра здавалася короткою, враження були дуже позитивними, але, на мій подив, виявилося, що після титрів історію можна продовжити. І ось так починається частина, або, як її називають автори, книга друга. Цікаво, що після її проходження я був готовий до третьої частини, але, на мій подив, цього разу гра закінчилася остаточно. Досить нетипова ситуація, що закінчення першої частини мене влаштувало більше, ніж другої, останньої. Протягом всієї гри творці розповідають нам таємницю, приховану одним із персонажів і з дрібними елементами, вони не дають нам забути про це, і коли нас водять за ніс, ми думаємо, що третя частина буде посилатися на це, творці вирішують завершити сюжет гострим перерізом.

Інша справа, що сам фінал оповідання виглядає дещо надто банальним для такого вправно проведеного дійства. Існує константа, на яку ми не можемо впливати під час гри, і навколо неї замикається кожна з численних кінцівок. Однак, зрештою, As Dusk Falls захищає себе великою та багатопотоковою історією, яка дуже запам’ятовується.

Коли сутінки 2

Також розробники подбали про деякі зручності, щоб урізноманітнити ігровий процес. У грі передбачена можливість мережевої гри до 8 гравців і локально до 4 гравців. Весело тоді полягає в спільному прийнятті рішень. Береться той, хто набрав найбільше голосів. Відсутність додаткових контролерів також не повинно стати перешкодою для залучення інших дорослих домочадців до гри. Гра отримала спеціальну програму для мобільних пристроїв з системами Android і iOS, яка перетворює дисплей мобільного пристрою в тачпад, який дозволяє керувати курсором на екрані телевізора. Також творці реалізували цікаву соціальну функцію – можна запустити режим трансляції, що дозволить фанатам на Twitch голосувати за вибори через чат.

А як працює As Dusk Falls під технічним вугіллям? Незважаючи на те, що це дебютний проект невеликої студії всього з 20 осіб, гра працює бездоганно. У мене не було жодної помилки чи збою, але майте на увазі, що розробник складається в основному з колишніх співробітників студії Quantic Dream, тому це команда, яка має досвід реалізації проектів найвищої якості.

Хоча As Dusk Falls не розглядався як повноцінна ексклюзивна гра для ігрової екосистеми Microsoft до її прем’єри, це, зрештою, найкраща гра, що обійшла платформи PlayStation цього року. Це надзвичайна постановка, яка дозволяє повністю зануритися у зрілу та багатопотокову історію про травму, прощення та силу сімейних уз. Чи вони так важливі?